Tisztítási útmutató

Ásványékszerek tisztítása

Általában a boltban beszerzett ásványokat, ásványékszereket vásárlás után meg kell tisztítani, mert sok kéz megtapinthatta mielőtt hozzád került. Az ásványok átveszik mások rezgéseit, energiáit, amiket nem biztos, hogy szeretnénk magunkon hordani.
A tőlem rendelt ásványékszereket megtisztítva és energiával feltöltve kapod, ezért ezeket első használat előtt nem szükséges megtisztítanod, rögtön elkezdheted hordani. Viszont az ásványoknak, ahogy nekünk embereknek is, egy idő után szükségük van tisztításra, töltődésre, mert akár a saját negatív energiáinkat is képesek eltárolni. Néhány ásványnak sosincs szüksége tisztításra, mert öntisztulóak, ilyen a citrin, vagy a kianit. A legtöbb ásványt viszont tisztítanunk kell.

Én sem mindig ugyanazzal a módszerrel tisztítom az ékszereket, érezz rá te is, hogy melyik ékszerednek mi lenne a legjobb. Felsorolok néhányat az általam használt módszerek közül, válogass kedvedre.

A legegyszerűbb módja a tisztításnak az, ha az ékszert hosszan folyó víz alá tartod. Így a víz kimos belőle minden negativitást és újratölti energiával. Addig tartsd a víz alá az ásványékszeredet, amíg azt nem érzed, hogy teljesen megtisztult. Ezután tedd egy törölközőre és hagyd, hogy magától megszáradjon.
Ezt a módszert azoknál az ékszereknél alkalmazd, ami nem tartalmaz fém alkatrészt, mert ezek a részek elszíneződhetnek ha huzamosabb ideig víz éri őket.

A másik módja az ásványékszered tisztításának és energetizálásának, ha Nap- vagy Holdfényre teszed őket. Ha a Holdat választod, akkor teli-, vagy újholdnál a legerőteljesebb a Hold energiája. Ebben az esetben egy puha ruhára tedd ki néhány órára, vagy akár egész éjszakára a holdfénybe az ékszereidet.
A napfényre is kiteheted töltődni az ékszereidet, viszont arra figyelj, hogy vannak olyan ásványok, melyek a napfénytől kifakulhatnak. Ilyen a rózsakvarc, vagy az ametiszt is. (Ha nem vagy benne biztos, hogy érheti-e nap az ásványodat, kérdezz bátran üzenetben a rendeles@norivarazsvilag.hu email címen)

Ha szeretsz füstölőt használni, körbe is füstölheted az ékszeredet, vagy gyertyaláng fölött áthúzhatod.

Ha van nagyobb kristályteleped, vagy sólámpád, arra is ráteheted egy éjszakára az ásványékszeredet. A sólámpánál viszont szintén ügyelni kell, mert vannak olyan ásványok, amelyek nem szeretik a közvetlen sót, mert megsérülhet a szerkezetük tőle, még a színük is megváltozhat.

Ha mégis sóval tisztítanád őket, akkor rakj egy tálkába sót, takard le egy vékony kendővel, vagy zsebkendővel és arra helyezd az ékszeredet. Így nem éri közvetlenül a só az ásvány felületét, de a tisztítás megtörténik.

Az ásványokat energiával is tisztíthatjuk, tölthetjük. Ha használsz bármilyen energiagyógyászati módszert (theta tealing, reiki, szivárványfény energia, prana nadi stb), alkalmazd bátran az ásványékszerednél. Ha nem ismersz ilyen technikákat, akkor is használhatod az energiával való feltöltést. Vedd a kezedbe az ékszeredet és képzeld el, ahogy fény veszi körbe, ami megtisztítja és újratölti energiával. Ahogy a kezedben tartod, lásd és érezd ezt a folyamatot, ahogy az energia átjárja az ékszeredet. Ha úgy érzed megtisztult minden negativitástól és újra töltődött, már viselheted is.

Az itt felsorolt módszerek bármelyike könnyen, egyszerűen használható. Ha bármi kérdésed maradt mégis a tisztítást illetően, írd meg a rendeles@norivarazsvilag.hu email címre.